Stomatologie pediatrică

Prima vizită a copilului la medicul dentist

Aproximativ 50% din populație are o anumită frică de dentist. Este important să evitați transmiterea acestei temeri copiilor. Grijile și stresul dvs. influențează foarte mult cooperarea copilului dumneavoastră.

Pregătiți-vă copilul cât mai simplu posibil. Ca pentru o vizită la grădina zoologică sau pentru a merge la un spectacol.

Înainte de prima vizită

Explicați-i de ce este atât de important să mergeți la medicul dentist.

Dați-i o idee generală despre ceea ce dentistul va face (privește în gură și curăță dinții etc.).

Vizitați site-ul nostru.

Evitați cuvantul "intepatura".

Dacă vă temeți de dentist, asigurați-vă că nu arătați nimic în fața copilului.

Prevenirea apariție cariei dentare

Sigilare şanţuri şi fosete

Această metodă preventivă se aplică în cazul copiilor de vârstă mică, la o vârstă în care se supune în mod deosebit unui risc carios: de la vârsta de 6 ani, după apariția primului molar permanent și de la vârsta de 12 ani după apariția celorlalți molari permanenți.

Este, de asemenea, o modalitate bună de a proteja permanent dinții noi. Dar sigilarea este valabilă și pentru adolescenți și pentru adulți, din momentul în care dintele care trebuie protejat este perfect sănătos.

Această tehnică este complet nedureroasă și nu necesită anestezie sau chirurgie lungă.

Este sigilare definitivă?

O sigilare a şanţurilor şi fosetelor rămâne în vigoare de mai mulți ani, dar se recomandă o vizită de verificare în fiecare 6 luni pentru a verifica uzura sau detașarea acesteia.


O urgenta stomatologica ?

Programeaza-te acum !

0747 960 851


Pentru clinica noastră din Galati, urgenţele stomatologice sunt la fel de importante ca orice altă problemă medicală, deoarece neglijată sau tratată superficial, produce sechele permanente sau poate necesita tratamente complexe şi mult mai costisitoare.


Contactati-ne